KORONER YOĞUN BAKIM
31 Mart 2022

Koroner Yoğun Bakım ünitemiz; hayatı tehdit eden, kritik bir hastalık varlığında; 7 gün 24 saat kesintisiz hizmetleri ile hastanın yakın takip ve tedavilerinin yapılması, yaşamın sürdürülmesi ve hastanın hayata döndürülmesi hedeflenerek hizmet veren birimdir. Tıbbi tedavi ve hasta bakımı açısından diğer sağlık hizmetlerine göre, fiziksel şartları özel olarak tasarlanmış, yüksek teknolojili tıbbi cihazlar ve özel eğitimli tıbbi personelle donatılmış bir bölümdür.

Koroner Yoğun Bakım ünitemiz 2003 yılından bu yana 5 yataklı olarak hizmet vermektedir. Dünyada kabul gören ve en güncel uygulamalardan olan ünite içerisinde her hastanın ayrı odası bulunmaktadır. 2012 yılında 2. Seviye Yoğun Bakım tescili alınmıştır.

Çocuk ve erişkin tüm kritik hastaların kabul edildiği ünitelerimizde hastanın kabulünden itibaren hastayla ilgili her türlü takip, tedavi ve bakım hizmetleri bölüm çalışanları tarafından yürütülmektedir. Hastalarımız bire bir hemşire takibinde olup, tedavileri tecrübeli yoğun bakım hekimlerince sürdürülmektedir.  Yoğun bakım ünitelerimiz kendi yoğun bakım hekimi dışında diğer branş hekimlerinin de 24 saat süreyle desteğini almaktadır. Ünitemizde 12,30 – 13,30 saatleri arasında hasta ziyareti yapılmaktadır.

Koroner Yoğun Bakım ünitemizde ki yataklar acil durumlarda anında müdahaleye uygun olarak tasarlanmış olup; yapay solunum desteği vermek için 2 Mekanik Ventilatör Cihazı, yüksek frekanslı ses dalgaları (ultrasoud-ultrason) ile kalbin görüntülenmesi için 1 adet cep tipi EKO Cihazı, kalp atımı, kan basıncı, oksijen saturasyonu, solunum sayısı, vücut ısısı gibi yaşamsal bulguları sürekli gösteren 5 İnvaziv girişli hasta başı Monitörü, bir adet merkezi monitörü ;  fibrilasyona girmiş bir kalbin normal ritmini geri kazanabilmesi için kalbe kısa sureli yüksek değerde akım veren 1 adet Defibrilatör Cihazı, 3 adet ventilatör  cihazı bulunmaktadır.

Gerektiğinde herhangi bir saatte hastamızın tüm laboratuvar tetkikleri yapılabildiği gibi, tüm görüntüleme teknikleri (BT/bilgisayarlı tomografi, MR/manyetik rezonans, dijital röntgen, ultrasonografi vb. ) uygulanabilmektedir.

Multidisipliner bir anlayış içinde hastalarımızın ‘hayata bağlanmaları’ için özveri ve fedakarlıkla çalışan yoğun bakım hekim ve sağlık çalışanı kadromuz, görevlerini tıbbın gerektirdiği bilim doğrultusunda yapmaktadır.


yoğun bakım1.jpg